Schilderen

5 november 2011

Brunchen
Een rijke dis
Vandaag konden we uitslapen, we werden rond 10.30 uur verrast door onze buurtgenoten met een overheerlijke brunch. Dat er na anderhalf uur tafelen weinig over was gebleven, is ook wel omdat wij van lekker eten houden, maar vooral omdat het allemaal erg smakelijk was.

Het goede leven...Schilderen
Om 13.30 uur werden we opgewacht door Ingrid Broeder in Oss, om een gezamenlijk schilderij te maken. Ingrid Broeder doet dit soort activiteiten meestal met teams, bijvoorbeeld bij veranderingen in organisaties. Het schilderen maakt dan onderdeel uit van het proces om onderliggende motieven naar boven te halen. Resultaten die zij aan ons liet zien, hadden een grote mate van eenheid: een team kiest voor een richting, een beeld. Meestal zijn daar meerdere sessies aan vooraf gegaan om tot die keuze te komen.

Niet helemaal hetzelfde als onze situatie. We zijn vijf individuen, vijf karakters, en waarschijnlijk met de kwast ook vijf genres. Eenmaal aan de schilder, zal er toch iets gaan wringen op dat ene doek; wordt het een chaos van stijlen, of wordt uiteindelijk iemand de leiding gegund?

Mengen, uitrollen  
Mixen
Wieger tekent wat grappige figuren
Bijna klaar
Nog even the finishing touch:
Bernd voegt een paar 'Blobs' toe.
Wiegers tekeninspiratie werd uiteindelijk leidend op het doek, en hij deed dat met Bernd voor ogen. Ter afronding (je moet een keer stoppen) bracht Bernd een finishing touch aan ('Blobs') en Wieger schilderde nog even snel een vieze grap links onderin (hier niet in beeld, maar de hint is: 'dung' - zie vorige i-bernd bericht). Het kleurrijk schilderresultaat kunnen we volgende week ophalen, en dan moeten we er nog een passende plek voor bedenken in huis.

Pannenkoek
We sloten af in het sfeervolle restaurant Zijdewinde aan de Waaldijk, waar we uitgebreid nagenoten van de dag bij een driegangen pannenkoekdiner.Veel dank aan:

  • alle buurtgenoten die dit schilderachtig plan voor ons bedachten: Berthe, Jo, Vince, Mick, Jim, Jenske, Ronny, Sophie, Stijn, Emely, Floris, Daan, Floor, Lise, Alex, Esther, Renzo, Anouk, Bert, Jolanda, Caroline, Edwin, Floortje, Gerco, Irma, Melissa, Jorn, Erwin, Herman, Odilia, Tijn, Sophie, Gini, Nick, Joris, Wouter, Tet, Edwin, Mats. 
  • Het Broodhuys, Albert Heijn filiaal Waalsprong, Landwinkel De Woerdt in Ressen (voor hun bijdrage aan de overheerlijke brunch).
  • Ingrid Broeder (voor de inspirerende schildersessie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten